Verhalen over de kunstmarkt

Hits: 2209

Stichting Kunstmarkt Nieuwegein wil beeldende kunst van goed niveau bereikbaar maken voor iedereen. We bieden inwoners van Nieuwegein en omgeving de mogelijkheid om in een ongedwongen sfeer in contact te komen met beeldend kunstenaars en hun werken. Er is voor elk wat wils, van schilderen en beeldhouwen tot glaskunst, metaalbewerking, fotografie, sieraden, stofbewerking, digitale kunst en naaldkunst. De kunstenaars zijn zelf aanwezig in de kramen en velen van hen tonen werk in uitvoering, waardoor zij gemakkelijk contact kunnen leggen met bezoekers.

Mooi streven, maar lukt het ook een beetje? De afgelopen jaren interviewden we enkele bezoekers en konden daarbij de volgende verhalen noteren. 

Verhalen van bezoekers, deelnemers en bestuurders van de Kunstmarkt Nieuwegein

ontmoet foto"Als ik op de kunstmarkt rondloop, zie ik blije gezichten van bezoekers die zich laten verrassen door de veelheid van kleuren, materialen en de verschillende vormen van kunst. Kunstenaars genieten van de gelegenheid om naar eigen inzicht hun kunst tentoon te stellen, vragen van geïnteresseerde bezoekers en bezoekertjes te beantwoorden en mensen uit te nodigen om bij hun atelier langs te komen."

"Als ik een werk zie dat me interesseert, vind ik het leuk om de kunstenaar te spreken over wat hem/haar bewogen heeft om dit onderwerp te kiezen en waarom op die manier vorm te geven."

"Kunst verrast en prikkelt mij en haalt mij uit mijn dagelijkse routine. Ik heb bewondering voor de toegepaste technieken."

"Voor mij is de Kunstmarkt in Nieuwegein een mooie afsluiting van het seizoen. Gezellig op de Herenstraat aan het water".

"Kunstenaars kiezen soms onderwerpen, zoals bijvoorbeeld een verlaten straat met zwerfvuil, die voor mij niet voor de hand liggen, maar waar zemij wel mee raken door de spanning die het werk uitstraalt."

"Om mijzelf te trakteren na een geslaagde sollicitatie, zocht ik naar betaalbare kunst voor de inrichting van mijn nieuwe werkplek. Op de kunstmarkt Nieuwegein kocht ik een vrolijk, kleurrijk schilderij. Hoe vaak ik van kantoorruimte moet verhuizen, zodra het schilderij hangt, voel ik mij er thuis."

sjaal"Ik krijg vaak complimenten over de mooie kleuren en motieven van deze handgeschilderde stof. Gekocht op de Kunstmarkt Nieuwegein en voor altijd mijn lievelingssjaal. Later ben ik de maakster gaan opzoeken in haar atelier om te zien hoe ze de stoffen bewerkt."

"Ik ben van te voren al nieuwsgierig wat ik dit jaar zal aantreffen op de Kunstmarkt Nieuwegein."

"Op de Kunstmarkt Nieuwegein speel ik vaak voor luistervinkje. Ik vind het prachtig om te horen hoe mensen elkaar vertellen wat ze mooi, lelijk of spannend vinden en waarom."

naar boven