Beoordeling van de inzendingen

Hits: 2963

Stichting Kunstmarkt Nieuwegein zet zich in voor de organisatie van een goedbezochte kunstmarkt die landelijk bekend staat om geboden kwaliteit en diversiteit en de goede sfeer. De kunstmarkt is voor ons een succes als er een vrolijke sfeer heerst en bezoekers enthousiast vertellen over de veelheid aan kunst die ze gezien hebben. 

Beoordeling in drie stappen

Om een goed en gevarieerd aanbod te bereiken worden alle inschrijvingen beoordeeld door een commissie van professionele kunstenaars van verschillende disciplines. De commissieleden beoordelen in eerste instantie de totale indruk van het op de website van de kunstenaar getoonde werk. Roept het werk een gevoel van verrassing op, is het innovatief?

Wie geen website heeft, wordt verzocht om foto's te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zorgt u ervoor dat het voor de commissie geen puzzel wordt welke foto's bij welke inschrijving hoort? Het spreekt vanzelf dat getoonde kunstwerken een goed en eerlijk beeld moeten geven van de later op de markt aangeboden werken. 

Als vervolgstap wordt ingezoomd op professioneel en kwalitatief niveau. Pas als alle inschrijvingen binnen zijn, kan de commissie definitief beslissen over plaatsing op basis van variatie binnen de discipline en variatie binnen het totale aanbod.

Deze beoordelingsprocedure geldt voor iedere inschrijving, ook voor kunstenaars die lid zijn van Nieuwegeinse kunstclubs waar Stichting Kunstmarkt Nieuwegein mee samenwerkt. 

Resultaat

Als gevolg van de geschetste werkwijze kan het gebeuren dat u wordt afgewezen, omdat er eenvoudigweg te veel gelijksoortig aanbod is binnen het totaal. Dit hoeft dus niets te zeggen over de kwaliteit van uw werk. Andersom hebben origineel werk en zeldzame of  vernieuwende technieken grotere kans om geplaatst te worden als ze aan de kwaliteitseisen voldoen. 

We zien graag uw inschrijving tegemoet!

naar boven