Welkom

Stichting Kunstmarkt Nieuwegein heeft als doel om met laagdrempelige evenementen iedereen in Nieuwegein en omstreken de gelegenheid geven om in een ongedwongen sfeer kennis te maken met kunst. De organisatoren zorgden 25 jaar lang voor een kunstmarkt op de eerste zondag van oktober met zeer gevarieerd aanbod van kunstenaars uit de regio en de rest van Nederland.

 

Rijnhuizen Buitengewoon

In 2018 ging het roer om en werd als proef samen met Stichting KunstGein en het Kunstenaarscentrum Nieuwegein een nieuw evenement op poten gezet. Het resultaat was Rijnhuizen Buitengewoon met kunstmarkt, beeldentuin, muziek, voordrachten en rondleidingen door het park.

Publiek, kunstenaars en organisatoren waren zeer tevreden over het resultaat. Besloten is om voortaan om het jaar in het begin van de zomer Rijnhuizen Buitengewoon te organiseren in samenwerking met Stichting KunstGein. In deze samenwerking treedt KunstGein voortaan op als de hoofdorganisator.

In 2018 viel Rijnhuizen Buitengewoon samen met het Zomerfestival op Fort Jutphaas en de Quilt-expositie in de Dorpskerk. Er vindt overleg plaats over de mogelijkheden in 2021. Ideeën voor activiteiten zijn welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

naar boven